Doorlopend krediet

Het doorlopende krediet kan u helpen bij een grote uitgave: de verbouwing van het huis bijvoorbeeld?. Het doorlopend krediet is dan voor u aantrekkelijk!

Het doorlopende krediet kan u helpen bij een grote uitgave: de verbouwing van het huis. Een nieuwe keuken, een vernieuwde badkamer, een zolderkamer? Het is bij dit soort grote uitgaven altijd moeilijk om in te schatten hoeveel het allemaal gaat kosten.

Wat is doorlopend krediet?

Wat is een doorlopend krediet? Volgens Wikipedia is doorlopend krediet het volgend: ‘Doorlopend krediet is een bankterm voor een consumptieve kredietvorm waarbij de leensom gedurende de looptijd telkens weer geheel of gedeeltelijk kan worden opgenomen’.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Doorlopend_krediet

Wat het doorlopend krediet onderscheidt van andere kredietvormen is het feit dat het flexibel is, de lening is dus doorlopend. Elke maand moet u betalen en een deel van het krediet aflossen. Indien u weer geld nodig heeft, dan is het mogelijk om wederom geld op te nemen tot de afgesproken limiet.

Doorlopend krediet aanvragen

Het doorlopend krediet is zoals gezegd handig bij grote uitgaves waarvan u niet weet hoe groot de uitgave daadwerkelijk zal zijn.
Het opnemen en aflossen van geld is geen complex proces. U kunt makkelijk gebruik maken van de mogelijkheden van het Doorlopend Krediet. U kunt opgenomen bedragen in de meeste gevallen simpel aflossen als uw situatie, wat betreft de financiën, dit toelaat. U kunt het Doorlopend Krediet makkelijk via het internet aanvragen.

Het is mogelijk om op verschillende sites het doorlopende krediet aan te vragen. Op deze sites kunt op al uw gemak de voorwaarden doorlezen, zonder onder druk gezet te worden. De meeste sites bieden u ook de mogelijkheid om te kijken hoeveel rente u moet betalen over een bepaald bedrag. Dit zorgt natuurlijk voor veel gebruiksgemak voor potentiële leners. Dit is heel anders dan om het tafeltje zitten bij een bank en de knoop meteen doorhakken. U kunt het allemaal rustig overzien en zelfs met iemand naast u de boel goed onder de loep nemen.

Het is belangrijk om te bekijken wat voor u mogelijk is om te lenen en welke lening passend is bij uw situatie. Het is natuurlijk ook mogelijk om een gesprek aan te gaan met een van de vele adviseurs die een bank of financiële instelling kent. U kunt dan ook direct een doorlopend krediet aanvragen als u daar zeker van bent.

Advies doorlopend krediet

U moet er op letten dat de rentekosten van een doorlopend krediet in doorgaans hoger liggen dan die van een hypotheek en een persoonlijke lening. Het verschil ligt in het feit dat u bij een hypotheek de bank een zekerheid kan bieden in de vorm van een pand, het is ook zo dat er hoger renterisico ligt dan bij een persoonlijke lening. Het grote voordeel van een doorlopend krediet is dat er ook extra afgelost mag worden zonder extra heffing en de looptijd wordt hiermee verkort. Weet u niet hoeveel u nodig heeft? Dan is het doorlopend krediet iets voor u. Het doorlopend krediet wordt echter niet voor niets gekscherend doodlopend krediet genoemd, let op dat u te veel hooi op de vork neemt.