Rekening courant krediet

Rekening courant krediet is vaak net dat krediet waar vele ondernemers behoefte aan hebben. Ook u kunt ervan profiteren!

Rekening courant krediet

Vele ondernemers hebben een bepaald kredietbedrag nodig om hen tijdelijk van hun behoeften te kunnen voorzien. Het rekening courant krediet kan hiervoor zorgen. Het rekening courant krediet is het bedrag dat men rood mag staan op de rekening. Het is een vorm van kort vreemd vermogen en ook een vorm van consumptief krediet. Door de mogelijkheid om verder te gaan dan wat op uw rekening staat (dus u gaat onder de 0, oftewel u staat rood) krijgt u meer kredietruimte. U betaalt het krediet terug met de maandelijkse inkomsten op uw betaalrekening. Het verschilt per bank wat de voorwaarden zijn, toch is, over het algemeen, de rente op rood staan hoog. U moet goed overwegen met welke bank u in zee wilt gaan

Rekening courant krediet aflossen

Het aflossen van een rekening courant krediet is niet ingewikkeld, het inkomen dat binnenkomt op uw rekening wordt verrekend met uw bestaande schuld. Dit gebeurt bij de meeste banken over uw maandelijkse inkomen. Dit maandelijkse inkomen is vaak het maximumbedrag dat u rood kan staan, maar niet bij alle banken is dit het geval, u kunt dan voor een hoger bedrag rood staan. U bent dan in staat om meer uit te geven dan wat u maandelijks ontvangt.

De rentekosten die u betaalt, worden dus van uw rekening afgeschreven , dit is een doorlopend proces. Het kan zo zijn dat u continu in het rood blijft staan. Het is verstandig om toch een moment te kiezen om het bedrag af te betalen. Omdat de rente in de meeste gevallen bovengemiddeld hoog is, is het in principe een gevaar om deze schuld te doen toenemen, waardoor het moeilijk wordt om schuldeloos te worden.

Rekening courant krediet aanvragen

De aanvraag verschilt per bank, maar meestal is het een optie om bij het openen of het al reeds hebben van een rekening, bij de desbetreffende bank om gewoon een aanvraag te doen van een bepaald limiet om rood te staan. De rente over een rc krediet verschilt per bank en heeft ook met het kredietbedrag van doen. De rente bedraagt gemiddeld tussen de 8 en 15% rente per jaar over het kredietbedrag.

Advies

Het is dus een advies om goed te kijken of uw kredietbehoefte tijdelijk van aard is. Als uw behoefte niet tijdelijk van aard is dan kunt beter op zoek gaan naar een ander soort krediet, gezien de rentekosten. U kunt dan bijvoorbeeld kijken naar een persoonlijk krediet of doorlopend krediet. Er zijn vele bekende kredietverstrekkers zoals Freo, AFAB (http://www.afab.nl/lenen/doorlopend-krediet. Bij deze kredietverstrekkers kunt u ook simpel op de site berekenen wat uw kosten waarschijnlijk zullen zijn.

Voor langdurig krediet zijn doorlopend en persoonlijk krediet dus populair. De meeste verstrekkers bieden ook gratis advies aan
over het lenen van geld door experts. Het internet maakt het mogelijk om ook online een aanvraag te doen. Het rekening courant krediet is echter een goede optie voor diegenen die tijdelijk een kredietbehoefte hebben. Dus kijk goed rond en onderneem actie als u het nodig heeft.