Aanvraag leverancierskrediet

Fantastische plannen, maar geen geld? De aanvraag leverancierskrediet is dan een goede optie voor u, het kan u zeer zeker hulp bieden!

U bent niet de enige met fantastische plannen heeft maar het niet kan verwerkelijken door het gebrek aan middelen. Uw plannen blijven dan onuitgevoerd in de kast liggen. Dit is zeer zonde voor al die uitgekiende en uitgedokterde plannen die met stof bedekt worden in de kast. Prachtige ondernemings- en bedrijfsplannen die niet uitgevoerd worden. Het leverancierskrediet is niet hetgeen dat ervoor zorgt dat u alles kunt uitvoeren, het kan wel zeer zeker een hulp zijn voor diegenen die bijvoorbeeld een voorraad willen opbouwen maar daar geen geld voor hebben. U bouwt dan een relatie op met de leverancier, die u bepaalde voordelen biedt ipv het alleen maar steunen op investeerders. Vaak is de eerste stap het moeilijkst en de voorraadopbouw is een van de fundamentele zaken die gebruikt worden bij de opbouw. Een groot kredietbedrag aanvragen kan ervoor zorgen dat starters die in onzekerheid leven te veel hooi op de vork nemen. Dit is niet nodig, vaak geeft een klein bedrag de doorslag. Dit kleine bedrag kan het leverancierskrediet zijn.!

Aanvraag leverancierskrediet

Voorraadopbouw is voor vele bedrijven een fundamentele zaak, zonder voorraad geen verkoop voor vele bedrijven. Het zou enorm kunnen schelen in de kosten als u afstapt op een van uw grootste leveranciers en het leverancierskrediet bedingt. De aanvraag leverancierskrediet lijkt moeilijker dan het in werkelijkheid vaak is. U dient de eerste stap te zetten, vaak is het wel zo dat bij aanschaf van vele producten de leverancier het krediet aan u kan aanbieden. Het voordeel van het krediet is dat contractbesprekingen nagenoeg achterwege kunnen blijven, net zoals kredietwaardigheidonderzoeken en diepgaande gesprekken over uw achtergrond. De aanvraag leverancierskrediet kan dus zo gepiept zijn!

De aanvraag leverancierskrediet begint met de vraag aan leveranciers om later te kunnen betalen, weken of maanden nadat het product geleverd is. U start dan uw werkzaamheden en betaalt als er geld binnenkomt. Vooral in deze tijden kan het een slimme zet zijn om zo te werk te gaan. Een win-win situatie, de leverancier verkoopt gemakkelijker en ontvangt er sowieso geld voor (inclusief rente-inkomsten).En de ondernemer krijgt net die ruimte om te kunnen starten met de belangrijke voorraadopbouw. Zo zijn bedrijven al decennialang de grootste bank van Nederland voor elkaar.

Kosten leverancierskrediet

Leverancierskrediet is over het algemeen en relatief gezien niet duur . Ondernemers moeten wel betalen voor de extra betalingstijd, hier verdient de leverancier goed aan. Toch is het als starter een uitkomst om niet in zee te gaan met te hoge kredietbedragen bij banken en voor de leverancier is het ook een uitkomst niet met zijn producten te blijven zitten en hij verdient er ook nog wat extra’s aan.

Conclusie

Pas op voor overmatig gebruik van leverancierskrediet. Als u leverancierskrediet, kort vreemd vermogen gebruikt voor langere periodes kan het zijn dat er problemen ontstaan met de leverancier. Als de leverancier niet meer wilt of kan zorgen voor het krediet komt u ook in de problemen. Aanvraag leverancierskrediet kan dus makkelijk en u kunt veel voordeel ervan krijgen.