Leverancierskrediet voor starters

Het is in deze dagen moeilijker om krediet te ontvangen oa door de nodige crisismaatregelen waar een bank zich aan moet houden. Het leverancierskrediet voor starters kan u helpen. Lees verder.

Leverancierskrediet voor starters

U kunt op verschillende manieren geld ontvangen van een bank, een lijst opstellen zou te lang duren. Toch is de bankensector niet de enige kredietverstrekker. Bedrijven vormen namelijk al decennialang de grootste bank van Nederland.

Een starter kan in de meeste gevallen niet om een vorm van krediet heen. In feite kan iedereen, zonder een merkwaardig verleden, een leningaanvraag doen. Een bank wordt benaderd met een goed uitgedokterd plan. Vervolgens zal de bank u waarschijnlijk uitvoerig screenen, een kredietwaardigheidonderzoek zal ook niet ontbreken. Uiteraard is er ook een analyse van uw plannen en uitgebreid zal er gesproken worden over uw mogelijkheden.

Dit proces, dat vaak veel tijd en geld kost, kan vermeden worden. Het is namelijk zo dat bij het regelen van een leverancierskrediet het heel anders gaat. Een starter, die niet een groot kredietbedrag nodig heeft, kan een beroep doen op het leverancierskrediet voor starters. Het leverancierskrediet kunt u zelf regelen bij een van uw leveranciers. U vraagt dan om extra dagen voor de betaling, als zij uw aanvraag accepteren dan heeft u als het ware krediet ontvangen, ook al is er geen daadwerkelijke geldstroom. De leverancier zal in vele gevallen geen middelen hebben om uitvoerig te onderzoeken zoals een bank dat doet. Toch zegt een ondernemingsplan veel over de haalbaarheid en het succes van de plannen van een starter.

Ondernemingsplan

Het ondernemingsplan, ook wel bedrijfsplan genoemd, is een goede weergave van uw plannen. Er zijn 4/5 kernonderdelen die een ondernemingsplan kenmerkt. Het persoonlijke plan, uw idee, het marktonderzoek en de financiën. De bank of diegene die u krediet wilt verstrekken zal met argusogen kijken naar vooral uw financiële plan. Een financieel plan is niet makkelijk, u moet namelijk een prognose doen van het gehele komende jaar omtrent verkopen, kasstromen etc.
Een balans moet opgesteld worden, die bestaat uit een debet(activa)- en creditzijde (of passivazijde). Een kasstroomoverzicht (of cashflow statement), waarin de kasstromen (ontvangsten en uitgaven) van uw schattingsjaar ingeschat dienen te worden. Verder moet ook een winst-en verliesrekening of exploitatiebegroting opgesteld worden, waarin de kosten en opbrengsten staan. Belangrijk hierbij is het verschil tussen kosten en uitgaven – opbrengsten en ontvangsten.

Kies krediet zonder tussenkomst van een bank

Een van de grootste voordelen van leverancierskrediet is dat er geen tussenkomst van een bank is. U kunt het veel makkelijker en goedkoper regelen, echter is het te adviseren om niet te veel te leunen op leverancierskrediet. Een leverancier stelt minder eisen aan u maar ook aan zichzelf, er kan een moment komen dat zij u geen krediet meer kunnen verstrekken. Als u te afhankelijk bent van dit geleverde krediet, dan kunt u daar de dupe van worden. Ook, als zij weten dat u te afhankelijk bent, kan er sprake zijn van machtsmisbruik. Zij kunnen u dan dwingen om bepaalde bedragen te betalen. Maak dus gebruik van het leverancierskrediet, maar met mate.